Kruis sprong, met ze tweeën in één touw, double dutch springen of heel snel op een been. Zo heb je al een klein rijtje met onderdelen die terug komen tijdens de clinic rope skipping. Het zijn relatief simpele trucjes die er toch moeilijk en leuk uit zien. Zo zit er vast wel een trucje tussen die je graag zou willen proberen of leren. Wij maken touwtjespringen leuk en leren je rope skipping.

Workshops zijn er voor:

Tijdens de workshops komen alle vormen van het rope skipping terug. Deze vormen zijn: single rope (springen in een touw), 2-in-1 (met ze tweeën in een touw), long rope en dubbel dutch.

Lessen in het onderwijs

Voor onderwijsinstellingen heeft Jumping Spirit een speciaal traject uitgezet. Dit traject is bedoeld voor scholen die meer willen dan een les rope skipping. Op deze manier leren de leerlingen de sport veel beter kennen en blijft het niet alleen bij bewegen.

Introductie lessen: De introductie lessen bestaan uit drie lessen waarin de kinderen kennis maken met de sport. Alle onderdelen komen een keer uitgebreid aan bod. De vakleerkracht kan tijdens de lessen ook mee doen om het touw zelf te ervaren. Voor leerlingen is dit erg leuk omdat ze serieus uitgedaagd worden en aan de slag kunnen.

Vervolg lessen: Nadat de kinderen kennis hebben gemaakt met de sport, gaan ze tijdens de vervolg lessen verder met wat meer complexe trucs en sprongen. In acht lessen gaan ze toewerken naar een PVB-test waar de competenties van de leerlingen tijdens de negende les op proef gesteld worden. In de laatste les doen we een ontspannende en leuke les om het traject gezellig af te sluiten. De vakleerkrachten kunnen tijdens de lessen wat meer technische kennis opdoen over de sport om het later zelf nog een keer aan te bieden.

Ik wil graag een workshop van Jumping Spirit

Dit kan simpelweg door het contactformulier in te vullen. Dit formulier kan ook gebruikt worden om eventueel meer informatie op te vragen. Na het invullen van het formulier proberen wij binnen 24 uur te reageren.