Demonstraties voor Operatie NLFit

Als promotie voor het programma zijn wij gevraagd om verschillende demonstraties te geven door heel Nederland. Samen met de beste springers hebben we in onder andere Amsterdam, Utrecht en Rotterdam laten zien hoe makkelijk het is om gezond te bewegen. Alle mensen die langs kwamen kregen een touwtje (uit onze shop) mee zodat ze na de show zelf aan de slag kunnen. Gezond leven moet je uiteindelijk toch zelf doen!

De promotie begon op 31 augustus in Utrecht op de Stadhuisbrug. Het was even kijken hoe we gingen springen, maar om 12:00 ging de muziek aan en begonnen we aan de demonstratie. Het publiek was enthousiast en we kregen een warm applaus. Helaas voor ons was er was geen tijd voor een slokje drinken en gingen we meteen aan de slag om met de aanwezige te springen! Van alle mensen die geprobeerd hebben om in het Double Dutch te springen, zijn er 100% geslaagd. Sommige hebben zelfs meer dan 25 sprongen (!!) gemaakt en kregen daarom een extra touwtje mee naar huis.

Vandaag was meer dan geslaagd en hebben enorm zin in morgen.

1 september hebben we het Beursplein onveilig gemaakt. Althans, we zijn aan de overkant gaan springen; daar zag het er gezelliger uit. Dat was maar goed ook, want op het Beursplein lopen er niet zo veel mensen langs en aan de overkant wel! De perfecte plek om te springen dus. Het team begon de mensen enthousiast te maken door een groot Chinees Wheels te maken. Dit is een vorm waarbij twee of meer mensen hun eigen touw aan elkaar koppelen. In dit geval waren er zeven touwen aan elkaar gekoppeld. Een wel verdient applaus voor de springers.

Tijdens en na de demonstratie werden er weer springtouwen uitgedeeld aan voorbijgangers. Een paar mensen pakte hem zelfs direct uit en gingen er mee springen. Binnen een uur (40 minuten) waren alle 1250 touwtjes uitgedeeld aan kinderen, zakenmensen, toeristen en alle andere mensen die toevallig op de juiste plek waren. Hier mee staat de teller alweer op 2500 uitgedeelde touwtjes.

Volgende weekend in Bussum en Rotterdam worden de andere 2500 touwen uitgedeeld.